ATOM Sports alpin o snowboard


Även för alpin och snowboard

- bildgalleri

Multifunktionellt, även för ALPIN skidor och SNOWBOARD brädor

Multifunktionellt.  Primärt avsett för längdskidor men kan anpassas till alla skidor från 120 cm. Skjut in stödprofilerna och glidvalla och sickla alpinskidorna. Till och med snowboardbrädan ligger som ett smäck mot underlaget.

 

Skjut in stödprofilerna och glidvalla, sickla och nylonborsta alpinskidorna - med en enkel ca 45 cm:s gummistropp fixeras alpinskidorna till vallastället. Man bör testa sig fram vad som passar en bäst, gummistropp, spännband i nylon, S-formad krok. Jag rekommenderar gummistroppen.

 

Kolla och lär av ovanstående bildspelsgalleri. Notera  utgångsläget för gummistroppen. Ta tag i  vartdera höger o vänster krok och spänn neråt och runt vallställets midja och runt på andra sidan och fäst i respektive  inre skidstoppern så att skidan ligger plant. Lite smålurigt att få ner skistoppers samtidigt som man ska spänna gummistroppen  åt vartdera hållen.  Men funkar klockrent efter lite  övning.

 

I exemplet ovan används  en 185 cm:s alpin vuxenskida. Barnskidan är 120 cm och den är i kortaste laget.

 

Skjut in stödprofilerna och  till och med snowboardbrädan ligger som ett smäck och stabilt mot underlaget. I exemplet ovan behöver man inte ens fixera brädan utan dess tyngd räcker gott och väl till för att brädan ska ligga helt still. Bara att börja glidvalla, sickla och nylonborsta din snowboardbräda. Kanonenkelt.

 

I exemplet ovan används en vuxenbräda (147 cm:s bräda om jag minns rätt).  Brädan bör helst vara minst 145 cm för att ligga helt optimalt mot underlaget. Kortare nybörjarbrädor får man anpassa så gott det går till stödprofilerna alltefter rådande omständigheter. 

 

Några kreativa alpinister i Ö-vikstrakten valde det omtyckta prisvärda finska allemansvallastället och anpassade det till alpint bruk!