Om vallastalls-kungen.se

Om vallastallskungen.se

Vallastallskungen.se drivs av Lars Björk (LB). Verksamheten (org.nr: 559083-2316)  begränsas i huvudsak till vintersäsongen och lokaliserad kvällstid till Sturefors, Linköping. Online-beställning via webshopen är däremot möjligt dygnet runt, även under lågsäsong (vår-sommar-höst). Vallastallskungen.se har lagt ner aktiebolagsverksamheten. Beslut om avslutad likvidation hos Bolagsverket 2020-04-16. Ärendets Diarienummer:2020/222949. Nu säljs resterande varor ut i privat hobbyregi av Lars Björk. 

 

"Finns ingen anledning att Du ska betala hundratals kronor i onödan. Vallastallskungen.se erbjuder ett begränsat men prisvärt och funktionellt sortiment för den vanlige längdskidmotionären - friluftsmänniskan!"

 

En nöjd kund återkommer gärna. Vallastallskungen.se vill också gärna hjälpa Er!

 

Bakgrund till verksamhetsidén:


Under årens lopp har LB  hunnit prova på ett antal olika vallaställ/vallabord av varierande kvalitet och funktionalitet, såväl finsk- som svensktillverkade. I Finland fick LB härom året syn på ett ATOM sports vallaställ och förvånades över dess höga kvalitet och smidiga funktion. Vi är många längdskidsintresserade som gärna vill äga ett funktionellt vallaställ för dubbla skidor och som inte kostar en förmögenhet. Det är här ATOM sports skidprodukter kommer in i bilden. Marknadens mest prisvärda (billigaste) vallaställ för dubbla skidor och med bärväska finns NU äntligen till försäljning i Sverige. Det låga priset (inkl fri frakt) samt vallaställets kvalitet och funktionalitet tål att jämföras med de vallaställ/vallabord som kostar det dubbla. Enligt vallastallskungen.se (LB) finns ingen anledning till att svenska skidfolket ska betala hundratals kronor i onödan.


Valet att påbörja vallastallskungen.se och förmedla vallaställ och vallajärn var således enkelt. Det är jättekul att se nöjda och belåtna kunder som dessutom satsar på en hållbar livsstil. ATOM sports vallställ och ATOM sports vallajärn riktar sig specifikt till den vanlige Vasaloppslöparen/skidmotionären som inte längre satsar på VM-medalj men gärna vill åka fort på välpreparerade skidor. Så välkommen med förfrågningar om Du undrar över något eller lägg in en beställning - Du lär inte ångra Dig!


Lite personlig skidhistorik:

 

Intresset för skidsport härstammar från tidigt 1970-tal i den österbottniska skidmetropolen Vörå kommun, Finland. I början av 1980-talet blev LB antagen till ortens och förövrigt svenskfinlands enda verksamma teoretiska idrottsgymnasium. Idrottsinriktningen var Nordisk kombination. På den tiden var inte klimatpåverkan lika kännbar som idag. Det var inte helt ovanligt att premiärhoppen i lilla hoppbacken gjordes redan 15 oktober och pågick under en dryg veckas tid innan blidvädret slog till!

Bästa meriter från gymnasietiden var KLL-bronsmedalj år 1984 (finska skolmästerskapen för gymnasier och fackskolor, ofta kallat "Inofficiella finska mästerskapen") i såväl specialbacke som i nordisk kombination (se foto nedan). Tävlingen med närmare 30 deltagare i specialbacke gick av stapeln i Kaustby (Kaustinen).


Samma år 1984 deltog LB även utom tävlan, nationell kvot, i NM (Nordiska mästerskapen) för 18-åringar i finska Seinäjoki och slutade inofficiell 6:a efter tre norrmän och två finländare (efter att ha räknat om poängen från nationella tävlingen till gällande NM). Den tredje uttagna finska landslagsåkaren representerande Finland, Markkus Sveins, slog jag alltså, vilket jag än idag är skitstolt över. De svenska representanterna kom långt efter i resultatlistan efter att ha bl a förlorat med över 2 min till LB i längdskidmomentet på 10 km. LB minns att för Sverige deltog bl a den då 14-årige Staffan Tällberg i specialbacke. Några år senare var ju han en duktig världscupshoppare i seniorklassen. 

Hur som haver, vintern 1985 var det sista året LB tävlade och noterade som bäst en fjärde plats i FM (Finländska mästerskapen) i Nordisk kombination i klassen ungdomar under 20 år. Skidmomentet skidades inne på självaste Ahvenistos kuperade rallymotorbana i Tavastehus (Hämeenlinna) och backmomentet gick i K79-backen (se foto nedan).

Våren 1985 var det dags att avlägga finländsk studentexamen (muntliga och skriftliga prov) och under hösten 1985 vidtog  mångåriga naturvetenskapliga akademiska studier på heltid. "Skidkarriären" var över för min del. Efter sju år på universitetet (tre år i Åbo, fyra år i Helsingfors) samt ett års genomgången reservofficersutbildning inom försvarsmakten drabbades Finland av en lågkonjunktur under tidigt 1990-tal. Av den anledningen riktades intresset mot Svea rike där det fanns gott om ämneslärarjobb. LB arbetar sedan 1993 på heltid som legitimerad gymnasielärare (naturvetare/biolog-geograf). Vid fotbolls- och golfgymnasiet i Åtvidaberg stannade jag 24 år 1 mån till sept 2018 då jag började inne i Linköping på Klara Teoretiska Gymnasium. År 2006 återupptog LB motionsintresset med anmälan till Lidingöloppet, Vasaloppet samt Stockholm Marathon. Sedan dess har jag sgs årligen deltagit i Vasaloppet och Vätternrundan med undantag av några år jag var inskriven på statlig forskarskola vid Uppsala Universitet, Kulturgeografen. Tyvärr vill inte riktigt tiden räcka till såväl dubbelt jobb som träning till långloppen så resultaten har minsann varit sviktande de senaste åren och man blir ju tyvärr inte yngre med åren :-) Men det viktigaste är ju att ha ett mål att träna till, eller hur?

 

Vi ses väl i Vasaloppsspåret?!  // LB

PS. Har Du hunnit testa det finlandssvenska Vasaloppet? Ett ytterst välorganiserat och serviceinriktat långlopp i skidmetropolen Vörå som rekommenderas varmt! Titta in på www.botniavasan.fi